joi, 31 ianuarie 2013

Hezbollah: Raidul israelian din Siria dezvăluie "originile" conflictului


BEIRUT (MEDIAFAX) - Hezbollahul libanez, un aliat al regimului de la Damasc, a apreciat joi că bombardamentul desfăşurat de Israel asupra unui centru de cercetări privind armele convenţionale din Siria dezvăluie "originile" conflictului sirian care durează de aproape doi ani, relatează AFP.
Într-un comunicat, mişcarea şiită armată "constată că atacul a dezvăluit în plină zi originile a ceea ce se petrece în Siria de doi ani şi obiectivele criminale vizând distrugerea acestei ţări şi a armatei sale pentru a-i slăbi rolul central în rezistenţa (împotriva statului evreu) şi a desăvârşi marele complot împotriva popoarelor noastre arabe şi musulmane".
Hezbollahul "condamnă cu putere noua agresiune sionistă împotriva Siriei", fiind primul raid israelian în Siria de la izbucnirea, în martie 2011, a revoltei populare ostile regimului sirian, care s-a transformat într-un conflict armat, soldat cu peste 60.000 de morţi, potrivit ONU.
Această "agresiune violentă îndeamnă la o largă şi viguroasă campanie de denunţare şi condamnare din partea comunităţii internaţionale, ţărilor arabe şi musumane", denunţând tăcerea internaţională "de fiecare dată când Israelul este agresor".
Hezbollahul îşi exprimă "întreaga solidaritate faţă de Siria, conducerea, armata şi poporul său". Conform Hezbollah, atacul demonstrează voinţa Israelului de a împiedica "forţele arabe şi musulmane de a-şi consolida capacităţile militare şi tehnologice".
Siria a anunţat miercuri seara că aviaţia israeliană a "bombardat direct" un centru de cercetări privind armele situat între Damasc şi frontiera libaneză.
"Un avion de luptă israelian a încălcat spaţiul nostru aerian dimineaţă şi a bombardat direct un centru de cercetări privind armele în regiunea Jomrayah, provincia Damasc", a afirmat armata într-un comunicat publicat de agenţia oficială Sana.
Armata siriană a anunţat că doi angajaţi au fost ucişi, iar cinci răniţi, în timp ce clădirea centrului a fost "parţial distrusă".
Intervievată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene s-a abţinut de la orice comentariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu