marți, 29 ianuarie 2013

Rusia are un nou proiect de apărare

Moscova, 29 ian /Agerpres/ - Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, i-a prezentat marţi preşedintelui Vladimir Putin noul plan de apărare a Rusiei, care pentru prima oară ia în considerare toate aspectele - atât ameninţările şi riscurile, cât şi programul de înarmare, relatează agenţia de presă RIA Novosti.
'A fost realizată, în opinia noastră, o analiză destul de completă referitor la ceea ce ne-ar putea aştepta în următoarele decenii' în materie de securitate şi apărare, a afirmat Şoigu, care a prezentat noul proiect împreună cu şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov.
'Vă prezentăm astăzi, spre promulgare, un proiect de apărare a ţării', a raportat şefului statului ministrul apărării, indicând că 49 de ministere şi departamente au conlucrat la redactarea acestui text.
Noul proiect ia în considerare o multitudine de riscuri la adresa securităţii naţionale, a mai spus Şoigu, subliniind că el consideră că proiectul este bun de promulgare, chiar dacă în privinţa riscurilor şi ameninţărilor ar putea fi modificat în funcţia de evoluţia situaţiei din afara ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu