duminică, 27 ianuarie 2013

Afganistan: opt poliţişti ucişi de o bombă artizanală la Kandahar


Kabul, 27 ian /Agerpres/ - Opt poliţişti afgani şi alte trei persoane suspecte şi-au pierdut viaţa sâmbătă seara în explozia unei bombe artizanale la Kandahar /sud/, atentat imputat de către autorităţi talibanilor, s-a aflat din surse concordante, ceea ce ridică numărul la 20 de morţi, inclusiv 18 poliţişti, numărul celor ucişi sămbătă în Afganistan, relatează duminică AFP.

''Poliţia noastră era în misiune la Pero Qalacha /periferia Kandaharului/. Ei au arestat mai mulţi suspecţi după ce-au găsit o bombă artizanală în această zonă. Dar, în timp ce se întorceau în Kandahar, vehiculul lor a sărit în aer din cauza unei bombe artizanale, fiind ucişi opt poliţişti şi trei suspecţi'', a declarat pentru AFP Jawed Faisal, purtător de cuvânt al provinciei Kandahar.

Alţi şase poliţişti şi un alt suspect, aflaţi la bordul unei a doua maşini, au fost răniţi de explozie, a precizat la rândul său un purtător de cuvânt al poliţiei din Kandahar.

Bomba a fost extrem de puternică, potrivit celor doi responsabili, care au atribuit atacul talibanilor, foarte activi în sudul şi estul ţării, îndeosebi la Kandahar.

După 11 ani de lupte, trupele guvernamentale afgane, ajutate de forţele coaliţiei, n-au reuşit să elimine rebeliunea talibanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu