vineri, 25 ianuarie 2013

Afganistan: Atentat sinucigaş vizând un convoi NATO provoacă victime printre civili

Kabul, 25 ian /Agerpres/ - Cel puţin cinci civili afgani şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite într-o tentativă de atentat cu un autovehicul capcană, care a vizat vineri un convoi al NATO în provincia afgană Kapisa /estul Afganistanului/, informează surse concordante, citate de AP şi AFP.

Un şofer kamikaze a intrat cu autovehiculul într-o locuinţă omorând locatarii, anunţă Ministerul de Interne afgan printr-un comunicat difuzat la Kabul.

Niciun membru al coaliţiei internaţionale nu a avut de suferit, a indicat Forţa NATO de asistenţă pentru securitate în Afganistan /ISAF/.

Tentativa de atentat a fost revendicată de mişcarea talibană, într-un mesaj telefonic transmis agenţiilor de presă. Purtătorul de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a indicat că 12 soldaţi americani au fost răniţi sau ucişi.

Recentele atentate vizând trupele străine, administraţia sau forţele de ordine locale ridică serioase semne de întrebare legate de capacitatea puterii de la Kabul de a asigura securitatea ţării, după retragerea ISAF, la sfârşitul lui 2014, notează AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu