marți, 29 ianuarie 2013

Teodor Meleşcanu: Am dori o îngheţare a bugetului SIE la nivelul lui 2012; comisia va decide suplimentarea bugetului

Bucureşti, 29 ian /Agerpres/ - Directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi că SIE şi-ar dori îngheţarea bugetului instituţiei la nivelul celui de anul trecut - propunerea pentru 2013 prevăzând o scădere cu 10% - şi că a prezentat comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului necesitatea suplimentării propunerii de buget pe anul în curs pentru achiziţii IT şi conservarea unor lucrări de profil începute.
'Am prezentat colegilor din comisie care sunt sarcinile Serviciului şi necesităţile noastre. În urma discuţiilor pe care le-am avut şi a argumentelor pe care le-am prezentat, comisia a decis să examineze posibilitatea prezentării unui amendament la capitolul care priveşte bugetul SIE de creştere a cheltuielilor, mai ales materiale care ne sunt foarte necesare. Urmează ca în cursul zilei de astăzi sau de mâine (miercuri -n.r.) să se convină asupra mărimii acestei creşteri propuse şi să vedem care va fi decizia plenului', a declarat directorul SIE.
Teodor Meleşcanu a precizat că suma cerută suplimentar este destinată investiţiilor, bunurilor de capital, 'în principal tehnologie IT, comunicaţii şi finalizarea unor lucrări începute sau măcar conservarea lor în perioada următoare'.
Întrebat despre suma avansată ca suplimentare la bugetul Serviciului pe 2013, Meleşcanu a spus că 's-au avansat cifre, dar, pentru moment, întrucât nu s-a decis, noi am vorbit de necesităţile noastre'.
'Noi am dori o îngheţare a bugetului pe 2012, dar, probabil, nu se va ajunge aici. La ora actuală, aşa cum ştiţi, în medie, SIE are o scădere a bugetului de aproximativ 10% ', a adăugat directorul SIE.
În 2013, Serviciul de Informaţii Externe ar urma să primească suma de 177,61 milioane lei, cu 9,41% mai puţin faţă de 2012, când a avut un buget de 196,07 milioane lei, suma urmând să fie suplimentată cu câteva milioane de lei în măsura în care amendamentul aprobat în cadrul comisiei speciale va fi adoptat în comisiile de buget finanţe şi respectiv în plenul reunit al Parlamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu