luni, 28 ianuarie 2013

Un vapor francez descarcă la Dakar militari şi echipamente pentru Mali


Dakar, 28 ian /Agerpres/ - Un port-elicopter militar francez, Dixmude, a sosit luni în portul Dakar, unde descărca sute de militari, autovehicule şi echipamente militare pentru operaţiunea Serval a trupelor franceze în Mali, transmite un corespondent local al AFP.

Este un 'vapor de protecţie şi comandă /BPC/ amfibie', care 'participă la dispozitivul desfăşurat în cadrul operaţiunii Serval', le-a explicat ziariştilor Pierre Gladieux, purtător de cuvânt al Dixmude.

Este pentru prima dată când nava amfibie este folosită pentru un transport operaţional. Dixmude poate efectua 'o misiune amfibie, una aeromobilă, poate servi drept navă-spital', dar şi drept 'zonă de comandă', conform lui Pierre Gladieux.

În următoarele zile, militarii şi autovehiculele de pe Dixmude, care a intrat în serviciu în urmă cu mai puţin de un an, vor ajunge la Bamako, a conchis acelaşi purtător de cuvânt.

În urmă cu 12 zile, Franţa s-a alăturat forţelor guvernamentale din Mali, în încercarea de a bloca înaintarea spre Bamako a grupărilor islamiste, care controlează nord-estul ţării africane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu