sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Sancţiuni contravenţionale de zeci de mii de lei şi infracţiuni constatate de poliţişti în cadrul acţiunilor desfăşurate în cursul zilei de ieri

154 de sancţiuni contravenţionale şi 21 de infracţiuni au fost constatate de cei aproximativ 300 oameni ai legii care au organizat, în data de 25 ianuarie a.c., acţiuni pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii comiterii de infracţiuni şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.


La acţiuni au participat lucrători de Ordine Publică, Poliţie Rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi de la Serviciul Acţiuni Speciale.
 În urma acestor activităţi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de 49000. Dintre aceste, 31 au fost la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 13 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 98 la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut trei permise de circulaţie şi au retras două certificate de înmatriculare.
Din totalul de 21 infracţiuni constatate, şase au fost de natură judiciară, 8 de natură economico-financiară, 4 la regimul circulaţiei şi 3 la regimul armelor şi muniţiilor.

Exemple:
În seara zilei, pe strada 24 Ianuarie din municipiul Reşiţa, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în străinătate, autovehicul încărcat cu obiecte metalice.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul era condus de către B.DUMITRU, în vârstă de 26 ani, care împreună cu C.DUMITRU, în vârstă de 35 ani, sunt suspectaţi că au sustras bunurile de la un sălaş situat în zona Dealu Ciorii.
Cei doi sunt din Reşiţa şi sunt cunoscuţi cu antecedente penale.
Obiectele metalice în cantitate de 532 kg au fost recuperate şi predate părţii vătămate, iar în cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.


În cursul nopţii de 25/26 ianuarie, pe strada Republicii din Bocşa, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Italia.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul era condus de către H.PETRU, în vârstă de 38 ani. La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.



În cadrul unei acţiuni pe linia respectării legalităţii deţinerii armelor neletale, lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat la domiciliul unui bărbat în vârstă de 57 ani din Caransebeş, o armă neletală cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, deţinută ilegal.
Tot ilegal a deţinut şi o femeie în vârstă de 68 ani, o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm. Arma a fost a soţului care a decedat în cursul anului 2011.
Armele au fost confiscate, fiind întocmite acte premergătoare săvârşirii infracţiunilor de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu