joi, 31 ianuarie 2013

NATO salută acţiunea 'rapidă şi eficace' a Franţei în Mali


Bruxelles, 31 ian /Agerpres/ - Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a salutat joi acţiunea 'rapidă şi eficace' a Franţei în Mali şi a subliniat că organizaţia nord-atlantică nu s-a implicat în activitatea de stabilizare a regiunii Sahel, citează AFP.

'Salut guvernul francez pentru acţiunea sa rapidă şi eficace în Mali'. 'A venit vremea opririi progresului grupărilor teroriste pentru a deschide calea forţei africane de stabilizare', a declarat Anders Fogh Rasmussen cu ocazia prezentării la Bruxelles a raportului anual al Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi context, secretarul general al Alianţei a 'apreciat faptul că un anumit număr de ţări membre ale NATO au decis să asiste Franţa în această operaţiune extrem de necesară'.

SUA, Marea Britanie, Germania şi alte ţări au sprijinit logistic armata franceză, în special în domeniul transportului aerian şi al informaţiilor.

Anders Fogh Rasmussen şi-a exprimat speranţa că forţa africană condusă de CEDEAO şi de Uniunea Africană se va desfăşura rapid în regiune, pentru a garanta stabilitatea Mali.

'Consiliul de Securitate al ONU a decis ca acest rol să-i aparţină unei misiuni africane. Acesta este motivul pentru care nu consider justificată prezenţa NATO, ca organizaţie, în Mali sau în regiune. Salut însă acele ţări ale NATO care au decis să acţioneze şi să susţină operaţiunea franceză', a subliniat sursa citată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu