sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Primele rachete Patriot ale NATO din Turcia au devenit operaţionale


Bruxelles, 26 ian /Agerpres/ - Prima din cele şase baterii de rachete Patriot desfăşurate de NATO în Turcia pentru a proteja frontiera ţării cu Siria de eventuale atacuri a devenit operaţională sâmbătă, a anunţat Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat, relatează AFP.

Această baterie, pusă la dispoziţia NATO de către Olanda, 'va ajuta la protejarea oraşului şi a populaţiei din Adana (sud-est) împotriva ameninţărilor cu rachete', a precizat într-un comunicat cartierul general al forţelor NATO din Europa (Shape).

'Celelalte cinci baterii de rachete Patriot urmează să fie instalate şi declarate operaţionale în următoarele zile', se menţionează în document.

Rachetele Patriot puse la dispoziţia NATO de către Germania vor fi poziţionate în zilele următoare la Maras, o sută de kilometri spre nord-est, iar cele oferite de SUA vor fi amplasate la Gaziantep, puţin mai departe de-a lungul frontierei cu Siria.

Conform unei decizii luate la începutul lunii decembrie de către NATO, Germania, Olanda şi SUA vor instala în Turcia câte două unităţi de rachete Patriot şi până la 350 de soldaţi fiecare. Misiunea NATO este programată să dureze un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu