joi, 3 ianuarie 2013

Siria: peste 60.000 de morţi de la declanşarea conflictului /ONU/

Geneva, 2 ian /Agerpres/ - Peste 60.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria de la izbucnirea conflictului la jumătatea lunii martie 2011, a afirmat miercuri Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului, relatează AFP.

Înaltul Comisariat se bazează pe o listă cu 59.648 de persoane care au murit în Siria începând de la declanşarea conflictului şi până la sfârşitul lunii noiembrie 2012. ''Având în vedere faptul că violenţele au continuat neîncetat de la sfârşitul lui noiembrie, putem presupune că peste 60.000 de persoane au murit până la începutul lui 2013'', a declarat Înaltul comisar al ONU Navi Pillay.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului /OSDH/ şi a unor militanţi antiregim, zeci de persoane au fost ucise sau rănite miercuri în explozia unei staţii de benzină lovită în cursul unui raid aerian în apropiere de Mliha, localitate situată aproape de Damasc. Înregistrări video postate online de către militanţi arată locuitori cuprinşi de panică alergând printre flăcări în căutare de supravieţuitori.

Alte bombardamente, ale aviaţiei şi artileriei, au provocat morţi şi răniţi în diferite localităţi de la periferia capitalei, conform surselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu