joi, 3 ianuarie 2013

Un ziarist american a dispărut în Siria în luna noiembrie. Familia sa decide să rupă tăcerea

Damasc, 2 ian /Agerpres/- Un ziarist independent american în vârstă de 39 de ani, care în ultimele luni a furnizat agenţiei France Presse reportaje video despre războiul civil din Siria, a fost răpit în luna noiembrie în nordul acestei ţări, dar familia lui a anunţat public dispariţia sa abia miercuri, transmite AFP.

James Foley este un experimentat reporter de război, care în ultimii ani a fost prezent în principele zone de conflict din diferite ţări. Potrivit mărturiilor culese de AFP, el a fost capturat pe data de 22 noiembrie de patru bărbaţi înarmaţi în localitatea Taftanaz, împreună cu şoferul şi traducătorul său, aceştia doi fiind ulterior eliberaţi. De atunci nu se mai ştie nimic despre el.

Jurnalistul lucra şi pentru GlobalPost, un website american specializat în ştiri externe, cât şi pentru mai multe porturi de televiziune din SUA. În anul 2011 el a fost reţinut în Libia timp de 43 de zile de autorităţile fostului preşedinte Muammar Gaddafi.

Familia sa a păstrat până în prezent tăcerea asupra dispariţiei sale, sperând că această discreţie va favoriza eforturile pentru eliberarea lui, dar cum acestea nu s-au concretizat a decis să rupă tăcerea şi să lanseze un apel direct către cei care îl deţin.

Până în prezent nimeni nu a revendicat răpirea lui, autorii acesteia putând fi o grupare criminală, islamiştii radicali sau elemente apropiate de puterea de la Damasc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu