joi, 3 ianuarie 2013

Poliţişti înarmaţi în toate şcolile dintr-un oraş din statul american New Jersey

Washington, 3 ian /Agerpres/ - Elevii dintr-un mic oraş din statul New Jersey (nord-estul SUA) au reluat miercuri cursurile, în şcoli fiind prezenţi poliţişti înarmaţi ca urmare a masacrului ce a avut loc, luna trecută, într-o şcoală din Newtown (Connecticut), informează AFP.,

'Securitatea elevilor noştri, a personalului nostru şi a clădirilor este de cea mai mare importanţă pentru a oferi un mediu comfortabil, care să încurajeze învăţarea şi reuşita la şcoală. Şi cu acest obiectiv, ca urmare a tragediei de la Newtown (Connecticut), începând de miercuri, 2 ianuarie, fiecare şcoală din Marlboro va avea un poliţist din Marlboro, înarmat şi în uniformă', se arată într-un comunicat difuzat pe site-ul şcolilor publice din acest oraş cu 40.000 de locuitori.

Măsura este prezentată ca fiind temporară, timp de trei luni, 'timp în care au loc discuţii pentru a ameliora securitatea', se arată în comunicat.

Un număr de 20 de copii şi şase cadre didactice şi-au pierdut viaţa în atacul comis la 14 decembrie, în Newtow, de un tânăr de 20 ani care a reuşit să intre în şcoala Sandy Hook având asupra sa o armă semiautomată. Elevii de la Sandy Hook urmeaă să reia cursurile joi, dar într-o noouă clădire, în oraşul vecin Monroe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu