miercuri, 21 noiembrie 2012

Atentat la Tel Aviv comis de Brigăzile Martirilor al-Aqsa


Ierusalim, 21 nov /BMTF/ - 21 de persoane au ajuns la spital, trei au fost rănite şi se află în operaţie, iar alte 12 persoane sînt ţinute sub supraveghere de către medici, în timp ce şase au fost externate. Acesta este bilanţul exploziei care a avut loc miercuri într-un autobuz din centrul Tel Avivului, a anunţat purtătoarea de cuvînt a poliţiei, Louba Samri, citată de corespondentul BMTF la Ierusalim. „Circumstanţele nu sînt încă clare,'' a declarat aceasta.

Potrivit poliţiei israeliene, citată de Reuters, incidentul este un „atentat terorist”. Atentatul de la Tel Aviv a survenit în cea de-a opta zi a unei ofensive a armatei israeliene în Fâşia Gaza, ce are drept scop prevenirea atacurilor cu rachete trase dinspre enclava palestiniană către sudul statului evreu.

Ministerul de Externe israelian a transmis un mesaj, miercuri, tuturor ambasadelor israeliene, în care declară că atacul de la Tel Aviv complică eforturile depuse pentru obţinerea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, relatează şi site-ulYnetnews.com

Brigăzile Martirilor al-Aqsa, provenind din mişcarea Fatah, ar fi revendicat atacul din Tel Aviv, afirmând că teroristul care l-a comis a reuşit să scape, relatează Ynetnews.com.
Comitetul de Rezistenţă Populară a revendicat, de asemenea, atacul.
"Trebuie să continuăm să răspundem agresiunii israeliene în aşteptarea rezultatului negocierilor de încetare a focului", a declarat un purtător de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum pentru Al-Arabiya. Barhoum a salutat atacul, pe care l-a calificat drept "un act de eroism".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu