sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Egipt: Atac împotriva poliţiei în Peninsula Sinai, şapte răniţi


Cairo, 11 ian /Agerpres/ - Un ofiţer de poliţie egiptean şi şase recruţi au fost răniţi de gloanţe vineri în cursul unui atac ce a avut loc în Peninsula Sinai, au făcut cunoscut surse din cadrul serviciilor egiptene de securitate, transmite AFP.

Patrula avea ca misiune să protejeze gazoductul ce traversează Peninsula Sinai pentru a aproviziona Israelul şi Iordania şi care a fost ţinta a cel puţin 15 atacuri cu începere din 2011.

Indivizi neidentificaţi au deschis focul asupra patrulei în regiunea Ouja, rănind ofiţerul şi pe cei şase însoţitori ai acestuia, potrivit surselor amintite. Cei şapte răniţi au fost internaţi la spitalul din localitatea Al-Arish.

Peninsula Sinai, pe unde tranzitează ilegal arme cu destinaţia Fâşia Gaza, se confruntă cu o recrudescenţă a instabilităţii după răsturnarea de la putere a lui Hosni Mubarak în februarie 2011, cu o intensificare a acţiunilor desfăşurate de grupările radicale care iau frecvent ca ţintă armata şi poliţia.

Armata a lansat o operaţiune de anvergură la începutul lunii august în această regiune, după un atac soldat cu moartea a 16 grăniceri egipteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu