sâmbătă, 1 decembrie 2012

Un tricolor de 300 de metri la Chişinău, de Ziua Naţională a României


Chişinău, 1 dec - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Un tricolor cu lungimea de 300 de metri şi lăţimea de aproximativ 4,5 metri a fost desfăşurat sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, pentru a marca astfel Ziua Naţională a României. Evenimentul a fost organizat de Platforma Civică 'Acţiunea 2012'.

La manifestaţie au participat câteva sute de persoane care au întins de-a lungul Pieţei tricolorul imens, de o dimensiune record pentru Republica Moldova. 'Este un eveniment simbolic şi am dorit să atingem un semirecord, deoarece acesta este cel mai mare tricolor desfăşurat vreodată în Basarabia', a declarat pentru Agerpres reprezentantul Acţiunii 2012, Ştefan Pleşca. Potrivit acestuia, steagul va fi folosit la manifestările viitoare, în special la 27 martie 2013, când se vor împlini 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

'Am decis să elogiem tricolorul, deoarece este un simbol deosebit pentru toţi românii, inclusiv cei din Basarabia, în special în această zi, când marcăm 94 de ani de la Marea Unire', potrivit Anei-Maria Pancu, o participantă la acţiune.

Sâmbătă şi organizaţia de tineret a Partidului Liberal a consemnat Ziua Naţională a României, împărţind panglici tricolore în centrul Chişinăului. 'Cei care poartă aceste panglici arată ataşamentul faţă de valorile româneşti, or acestea sunt salvarea noastră şi drumul nostru în marea familie europeană', potrivit lui Ion Bargan, vicepreşedintele organizaţiei.

Sâmbătă la Chişinău se dă startul sărbătorilor de iarnă, primăria va inaugura Pomul de Crăciun, iar tinerii liberali intenţionează să organizeze o 'Hora Unirii' în jurul bradului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu