luni, 24 decembrie 2012

O poliţistă afgană a împuşcat un consilier al NATO la Kabul


KABUL (MEDIAFAX) - O poliţistă afgană a împuşcat, luni, un consilier civil al NATO la sediul general al poliţiei afgane din Kabul, în ceea ce pare a fi un prim "atac din interior" al membrilor forţelor naţionale afgane împotriva aliaţilor lor occidentali comis de o femeie, potrivit unor oficiali citaţi de AFP.
"O femeie purtând uniforma poliţiei afgane a deschis focul şi a rănit un consilier străin al NATO în birourile poliţiei din Kabul", a declarat pentru AFP Sediq Seidiqqi, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, fără a preciza naţionalitatea persoanei rănite sau gravitatea rănilor.
Bărbatul a fost evacuat de urgenţă, dar a decedat, a declarat un purtător de cuvânt al ISAF, precizând că a fost deschisă o anchetă asupra acestui incident.
De la începutul anului, aproximativ 60 de militari ai NATO au fost ucişi de afgani în uniformă, un fenomen inedit care dă bătăi de cap coaliţiei. Multiplicarea acestor "atacuri din interior" a instaurat, de asemenea, un climat de neîncredere între militarii străini şi aliaţii afgani.
NATO atribuie o mare parte a acestor atacuri diferenţelor culturale, dar recunoaşte că un sfert dintre ele au fost cauzate de infiltrarea insurgenţilor talibani în forţele de securitate afgane.
Misiunea de luptă a NATO în Afganistan se încheie la sfârşitul lui 2014. După această dată, forţele afgane vor asigura protecţia teritoriului împotriva talibanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu