vineri, 28 decembrie 2012

Benjamin Netanyahu sugerează că Israelul ar putea ataca Siria şi Iranul - Haaretz

IERUSALIM (MEDIAFAX) - Premierul israelian Benjamin Netanyahu avertizează că Israelul ar putea ataca Iranul şi Siria, vorbind despre "ameninţările" iraniene şi siriene la adresa statului evreu, informează Haaretz.
Netanyahu a făcut aceste declaraţii în cursul unei ceremonii de absolvire organizată de Forţele Aeriene israeliene.
"Vedem cu toţii ce se întâmplă în Siria", a spus Netanyahu, subliniind că regimul sirian atacă civili şi nu se va da înapoi de la nimic.
"Israelul urmăreşte cu atenţia evoluţiile din Siria şi va face totul pentru a se apăra de orice ameninţare", a adăugat premierul israelian.
Declaraţiile intervin după ce Netanyahu s-a întâlnit cu regele Abdullah al Iordaniei pentru a discuta despre situaţia din Siria, ţara care se confruntă cu un conflict civil soldat cu cel puţin 45.000 de morţi, conform activităţilor pentru drepturile omului.
Netanyahu nu a uitat nici de Iran, un inamic declarat al statului evreu şi o ţară suspectată că ar încerca să se doteze cu arme nucleare. "Israelul oferă un braţ puternic pentru pace doar celor care vor pace, dar cei care ne ameninţă trebuie să ştie că vom lovi cu putere pentru a ne apăra".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu