sâmbătă, 22 decembrie 2012

Vladimir Putin merge luni în India pentru a semna o serie de contracte din domeniul militar


Moscova, 22 dec /Agerpres/ - Preşedintele Vladimir Putin va efectua luni prima sa vizită oficială în India din 2010, ocazie cu care Kremlinul speră în semnarea unor contracte militare în valoare de mai multe miliarde de euro, conform AFP.

Vladimir Putin va sosi la New Delhi la invitaţia premierului indian Manmohan Singh.

Conform unui comunicat al Kremlinului, cei doi oameni de stat vor discuta pe tema 'măsurilor concrete' pentru întărirea parteneriatului strategic şi economic dintre India şi Rusia, în special în domeniile militar şi economic. Cu această ocazie vor fi semnate o serie de contracte în aceste domenii de interes. Vizita durează doar o zi.

Cu ocazia ultimei sale vizite oficiale în India, în 2010, Vladimir Putin a semnat o serie de importante acorduri economice în domeniul militar şi în cel nuclear. Conform Kremlinului, schimburile comerciale dintre Rusia şi India au crescut cu 30% în primele 10 luni ale acestui an, prin raport la aceaşi perioadă din anul 2011.

Moscova furnizează o mare parte din echipamentul militar folosit în India, ţară care reprezintă principalul client al industriei militare ruse.

Conform estimărilor Institutului internaţional de studii pentru pace de la Stockholm (Sipri), importurile de armament făcute de India s-au triplat prin comparaţie cu anul 2000. Această ţară a devenit cel mai mare importator de armament din lume, devansând China.

Conform lui Igor Korotchenko, director al Centrului rus de analiză a comerţului internaţional cu armament, Moscova va încheia contracte pentru vânzarea a 42 de avioane de vânătoare şi intercepţie Suhoi 30MKI, pentru suma de 3,77 miliarde de dolari, precum şi pentru modernizarea altor 40 de aparate de zbor de acelaşi tip.

Din tranzacţie mai poate face parte şi vânzarea a 12 elicoptere de tip Mi-17B, pe lângă alte 59 de aparate care au fost deja comandate de guvernul indian. De asemenea, ar mai putea fi vândute şi nişte fregate precum şi rachete de diferite tipuri. Conform revistei de specialitate Aviation Week, contractele militare semnate ar putea totaliza suma de 7,5 miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu