sâmbătă, 29 decembrie 2012

Frontul Al-Nosra a formulat critici la adresa Statelor Unite şi comunităţii internaţionale


BEIRUT (MEDIAFAX) - Liderul Frontului islamist Al-Nosra, Abu Mohammad Al-Julani, a acuzat Statele Unite şi comunitatea internaţională că vor să "prelungească" zilele regimului lui Bashar al-Assad, potrivit unei înregistrări video, relatează AFP.
"Este clar pentru întreaga lume că Statele Unite şi comunitatea internaţională vor să prelungească zilele acestui regim acordând răgazuri, trimiţând observatori şi negociind armistiţii", a afirmat Al-Julani, organizaţia căruia a fost pusă recent de Washington pe lista neagră.
"America îşi exprimă furia şi eşecul în regiune înscriind Frontul Al-Nosra pe lista unor organizaţii teroriste", a spus el.
Liderul Al-Nostra a afirmat că decizia a provocat "o furie populară în rândul comunităţii musulmane", stârnind "condamnări din partea a peste o sută de organizaţii, instituţii şi grupări", a precizat el.
În înregistrarea de aproximativ 20 de minute, intitulată "Oameni din Siria, noi ne sacrificăm sufletele pentru voi", Al-Julani a afirmat de mai multe ori că din momentul în care regimul de la Damasc va fi îndepărtat de la putere, aceasta va trebui să revină "mujahedinilor".
"Noi v-am oferit sângele pentru a vă apăra religia, pământul şi sângele şi vom continua să ne sacrificăm pentru ca sirienii să îşi regăsească mândria şi bunăstarea care le-au fost luate", a dat asigurări el.
"Fiţi atenţi, scumpii mei fraţi, să nu vă pierdeţi speranţele şi încrederea pe care musulmanii le-au pus în noi", a spus el în continuare, adăugând că "sângele, care a fost vârsat pentru a scăpa de opresiunea regimului nusairi (termen peiorativ care desemnează alawiţii, minoritatea din care provine Assad, n.red.), nu trebuie să fie pierdut în obscurităţile Occidentului. Cel care seamănă poate culege el însuşi aceleaşi fructe", a avertizat el.
Înregistrarea se pare că a fost făcută recent fiindcă Al-Julani a menţionat şi atentatul sinucigaş care a vizat la 12 decembrie Ministerul de Interne de la Damasc şi a fost revendicat de Al-Nosra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu