luni, 24 decembrie 2012

Peste 60 de civili, ucişi în faţa unei brutării în Siria


DAMASC (MEDIAFAX) - Peste 60 de civili au fost ucişi duminică într-un raid al forţelor aeriene în faţa unei brutării în Siria, relatează AFP.
Forţele aeriene ale regimului lui Bashar al-Assad şi-au concentrat operaţiunile în provincia Hama (centru), distrugând o brutărie din localitatea rebelă Halfaya şi vizând mai multe localităţi din împrejurimi.
Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care se bazează pe o reţea extinsă de militanţi şi medici în spitale civile şi militare, a menţionat peste 60 de morţi în raidul împotriva brutăriei. Dar peste 50 de persoane rănite sunt în stare critică, iar bilanţul ar putea creşte, potrivit organizaţiei neguvernamentale.
În timp ce criza umanitară se agravează şi pâinea este din ce în ce mai rară, sirienii sunt deseori constrânşi să stea la cozi interminabile în faţa brutăriilor.
Raidurile aeriene desfăşurate de regim urmăresc să terorizeze populaţia după recentele atacuri rebele din regiunea controlată cu mână de fier de armată de la manifestaţiile masive împotriva regimului din vara lui 2011, a afirmat pentru AFP un militant local care s-a prezentat sub numele de Abu Ghazi.
În aceeaşi provincie, un batalion rebel a avertizat sâmbătă că va ataca două localităţi creştine dacă locuitorii lor nu alungă armata. Organizaţia pentru cooperare islamică (OCI) a denunţat ameninţările, temându-se că acest conflict ar putea degenera într-unul confesional.
Potrivit unui bilanţ provizoriu al OSDO, cel puţin 174 de persoane au fost ucise în violenţele de duminică de-a lungul ţării, dintre care 108 civili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu