joi, 27 decembrie 2012

BULETIN DE PRESĂ

Alcoolemie la volan

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în noaptea de 25/26 decembrie a.c., pe DN 57 B, între localităţile Bozovici şi Prilipeţ a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate.
Cu ocazia verificărilor s-a constatat că la volan s-a aflat B.MARIUS, în vârstă de 20 ani. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Oraviţa unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Coliziune cu un copac


În seara zilei de 25 decembrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 68 în afara localităţii Marga, în urma căruia o persoană a fost rănită uşor.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat cu ocazia cercetărilor că în timp ce un bărbat în bârstă de 49 ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Haţeg, nu a adaptat viteza într-o curbă şi a intrat în coliziune cu un copac din afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu pentru îngrijiri medicale, unde i-a fost recoltată şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Autoturism distrus în urma coliziunii cu un stâlp


În noaptea de 24/25 decembrie a.c., Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe strada Târnovei un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare a luat foc.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că autoturismul a luat foc în urma coliziunii cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice, însă fără a fi identificat conducătorul auto. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a aparţinut unei femei din Reşiţa, al cărui fiu a vândut autoturismul unei persoane necunoscute în cursul lunii noiembrie, însă fără a încheia actelele de vânzare-cumpărare.
Investigaţiile desfăşurate cu operativitate de poliţişti au condus la identificarea celui care a fost la volan, acesta fiind T.DANIEL, în vârstă de 18 ani, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu