joi, 20 decembrie 2012

Doi răniţi într-o dublă explozie într-un cartier somalez din Nairobi

Nairobi, 19 dec /Agerpres/ - O dublă explozie s-a produs miercuri într-un cartier somalez din Nairobi, rănind cel puţin două persoane în ceea ce pare a fi ultimul atac dintr-o serie de atentate, a declarat şeful poliţiei din capitala Kenyei.

'Avem două explozii la Eastleigh în apropiere de o moschee. Cel puţin două persoane au fost rănite', a declarat pentru AFP responsabilul poliţiei Moses Nyakwama.

Exploziile au avut loc într-un cartier cu populaţie majoritar originară din Somalia şi care a fost vizat de o serie de atentate în ultimele săptămâni.

După ce armata ei s-a alăturat forţelor Uniunii Africane în Somalia, Kenya a devenit ţinta unei serii de atentate atribuite islamiştilor somalezi shebab.

Aceste atacuri s-au intensificat după ce în septembrie forţele Uniunii Africane au cucerit oraşul-port Kismayo, bastion al shebab în sudul Somaliei.

În acelaşi cartier Eastleigh, locuit majoritar de kenyeni de etnie somaleză şi de somalezi, cinci persoane au fost ucise pe 7 decembrie într-un atentat cu grenadă în apropierea unei moschei.

Un atentat cu bombă în apropierea unui supermarket a provocat pe 5 decembrie moartea unei persoane şi a rănit grav alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu