luni, 24 decembrie 2012

Un comandant al Navy Seals a murit în Afganistan


Washington, 24 dec /Agerpres/ - Un membru al Navy Seals, forţele speciale ale marinei americane, a murit în Afganistan din cauza unei răni nevând legătură cu luptele, a anunţat duminică Ministerul Apărării, informează AFP.

Comandantul Job W. Price, 42 de ani, originar din Pottstown în Pennsylvania /est/, a murit sâmbătă 'din cauza unei răni neavând legătură cu luptele în timp ce era desfăşurat în operaţiuni de stabilizare în provincia Uruzgan', precizează comunicatul.

Decesul lui face obiectul unei anchete, adaugă Pentagonul.

Potrivit CNN, citând un responsabil militar sub acoperirea anonimatului, ar putea fi vorba despre o sinucidere.

Comandantul aparţinea bazei Navy Seals din Virginia Beach /est/.

Forţele speciale ale marinei SUA, Navy Seals - acronim pentru Sea, Air, Land /mare, aer, pământ/, ceea ce înseamnă de asemenea 'focă' - sunt formate din bărbaţi foarte bine antrenaţi şi obişnuiţi cu misiunile sensibile de la începutul războaielor în Irak şi Afganistan.

Această echipă de soldaţi de elită de 2.300 de oameni a cunoscut momentul ei de glorie prin găsirea şi uciderea omului cel mai căutat de pe planetă, şeful Al Qaida Osama Ben Laden, în mai anul trecut în Pakistan.

Potrivit NBC News şi CNN, comandantul Job W. Price aparţinea totuşi unităţii 4 /dintre cele opt care alcătuiesc Navy Seals/ şi nu unităţii 6 ce l-a eliminat pe Ben Laden.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu