vineri, 21 decembrie 2012

REVOLUŢIA 23

Reşiţa, 23 dec. /BMTF/ - Revoluţionarii reşiţeni au depus, în această dimineaţă, o coroană de flori la Troiţa Eroilor şi Martirilor Revoluţiei Române, din Centrul Municipiului Reşiţa şi au aprins o mare cruce din lumînări, în memoria celor ce s-au jertfit pentru libertate, în urmă cu 23 de ani. Este pentru al doilea an consecutiv cînd autorităţile locale nu participă la această ceremonie.

În discursurile lor, reprezentanţii revoluţionarilor au afirmat că astăzi, "după 23 de ani, este cea mai tristă aniversare a Revoluţiei. Tot ce s-a întîmplat în ultimii ani, cu precădere din 2011 încoace, confirmă că politicienii ajunşi vremelnic la cîrma destinului românesc, susţinuţi de o parte a presei pro-băsiste, au declanşat o furibundă şi deşănţată campanie de denigrare a revoluţiei şi revoluţionarilor, de mistificare a adevărului, de întinare a memoriei eroilor martiri, a entuziasmului şi sacrificiului de sine, de jertfa supremă ce a dus la căderea regimului comunist de tristă amintire"... "Am decis ca oficialităţile şi politicienii, indiferent de coloratură, să ne respecte, onorîndu-ne cu absenţa! Revoluţia nu a fost a lor şi nu o pot confisca"!

Revoluţionarii au transmis premierului Victor Ponta, o scrisoare deschisă prin care cer anularea Legii 283, aşa cum acesta a promis în vremea "guvernării Boc-Băsescu".

La ora 13, pe platoul fostei Unităţi Militare de Rachete, militarii Garnizoanei Reşiţa, vor comemora eroii militari căzuţi în revoluţia din 1989, la Reşiţa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu