luni, 24 decembrie 2012

Grave inundaţii în Marea Britanie în ajunul Crăciunului


Londra, 24 dec /Agerpres/ - Zeci de locuitori au fost evacuaţi duminică din cauza unor grave inundaţii ce afectează sud-vestul Angliei, Ţara Galilor şi Scoţia şi care au condus la mari perturbări în transporturi în această perioadă de Crăciun.

În Devon şi Cornwall /sud-vest/, precipitaţiile s-au oprit duminică, însă autorităţile au rămas vigilente aşteptând să plouă din nou în timpul serii.

În satul Stoke Canon /comitatul Devon/, locuitorii celor 25 de case au fost evacuaţi după inundaţiile provocate de râul Exe, potrivit agenţiei de mediu. Strada principală a satului a fost închisă, iar pompierii se ocupau de pomparea apei.

În Cornwall, autorităţile locale au declarat că au fost informaţi că 'aproximativ 170 de proprietăţi sunt afectate de inundaţii'.

Intervenţiile au crescut, în special pentru a salva automobiliştii prinşi de potop. La Umberleigh, în apropiere de Barnstaple în Devon, o echipă de intervenţie la bordul unei bărci de salvare a venit în ajutorul unei femei agăţate de ramurile unui copac pe malul unui râu.

Ea a fost luată de apă în timp ce încerca să se urce pe acoperişul maşinii sale blocate de inundaţii. Soţul şi fiul ei, aflaţi de asemenea în vehicul, au fost salvaţi de trecători.

Pentru al doilea an consecutiv, călătorii se confruntă cu dificultăţi semnificative în această perioadă de plecare în vacanţa de Crăciun, după ce intemperiile au provocat suspendarea multor legături feroviare în diferite zone ale ţării, notează AFP.

Experţii spun că 2012 a fost un an al extremelor din punct de vedere meteorologic. După luni întregi de secetă, în anumite zone ale ţării a plouat zile in şir, iar în această iarnă, după prima zăpadă, au revenit inundaţiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu