sâmbătă, 22 decembrie 2012

MEDEVAC MLI 84 PENTRU RENEL

Focşani, 22 Dec/BMTF/ - Militari din Batalionul 280 Infanterie, de la Focşani, transportă cu o maşină blindate pe şenile, echipată pentru evacuare medicală, echipe RENEL în zona localităţilor Vulturul şi Tătăranu, din judeţul Vrancea, la solicitarea Prefecturii Vrancea, transmite Biroul de Presă al MApN, preluat de BMTF.
Prin structura de specialitate a Statului Major General, se monitorizează permanent situaţia meteorologică şi se coordonează ansamblul de măsuri privind acţiunile de pregătire şi intervenţie a forţelor şi mijloacelor M.Ap.N., în sprijinul populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.
* * *
MEDEVAC MLI 84 este o maşină blindată pe şenile, destinată transportului raniţilor pe câmpul de luptă şi acordării primului ajutor acestora, cu o masă totală de 17,6 tone, motor de 400 CP, care poate transporta doi răniţi pe tărgile pliante standard şi 2-3 răniţi în poziţie semişezând pe banca amovibilă.
                                            * * *
Un număr de 12 sate rămân izolate în judeţul Botoşani, iar opt drumuri judeţene sunt blocate în urma ninsorilor, potrivit unei note prezentate sâmbătă în şedinţa de Guvern.
"La data de 22.12.2012, mai sunt 12 sate izolate în judeţul Botoşani şi 18 drumuri judeţene blocate, după cum urmează: opt în judeţul Botoşani, cinci în judeţul Vaslui, două în judeţul Neamţ şi câte unul în Bacău, Călăraşi şi Vrancea. Nu există drumuri naţionale, căi ferate, căi de navigaţie fluviale sau puncte de trecere frontieră închise. În cursul zilei de 21.12.2012, măsura suspendării cursurilor a rămas în vigoare pentru patru unităţi din Botoşani şi şase unităţi din Galaţi", se arată în nota transmisă presei, preluată de BMTF.
Guvernul a mai adoptat, în şedinţa de sâmbătă, o hotărâre privind scoaterea din rezervele de stat a unor produse şi acordarea ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia din judeţele Botoşani şi Vrancea.
Ajutoarele acordate au constat în motorină în valoare de 140 mii lei (20 tone) pentru judeţul Botoşani şi 137 mii lei (19,5 tone) pentru judeţul Vrancea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu