vineri, 28 decembrie 2012

Venezuela: Peste 21.000 de omucideri în 2012


Caracas, 28 dec /Agerpres/ - Peste 21.000 de omucideri s-au înregistrat în Venezuela în 2012, adică 73 de cazuri la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai ridicate cote din lume, potrivit Observatorului Venezuelan al Violenţei /OVV/, organizaţie non-guvernamentală, informează AFP.

Aceste cifre sunt cu 12% mai mari comparativ cu cele de anul trecut, a precizat OVV într-un raport dat publicităţii joi. În 2011, declarat la acea dată cel mai violent an cunoscut de Venezuela, s-au înregistrat 19.336 de omucideri.

'În cursul anului 2012 s-a constatat în Venezuela o amplificare generalizată a violenţei', în ceea ce priveşte 'formele' şi 'extinderea teritorială', în pofida 'diverselor măsuri întreprinse de guvern pentru a preîntâmpina şi contracara criminalitatea', între care unele erau 'curajoase în intenţia şi concepţia lor', se spune în raport.

'Crimele au devenit mijloc de comitere a unor delicte împotriva proprietăţii, un mecanism de a rezolva conflicte personale şi de vecinătate sau o modalitate de a aplica justiţia privată', comentează organizaţia non-guvernamentală.

În capitala Caracas, numărul de omucideri a urcat la 122 de oameni la 100.000 de locuitori, o cotă mult peste cea înregistrată în anumite zone de război.

Potrivit OVV, în 2012 în Venezuela a crescut şi numărul de răpiri şi de violenţe la adresa poliţiştilor.

'Venezuela rămâne una dintre cele mai violente şi mai periculoase ţări din lume şi singura de pe continentul american unde violenţa criminală este în creştere', conchide OVV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu