joi, 20 decembrie 2012

China vrea să achiziţioneze patru submarine de concepţie rusă /media/

Beijing, 20 dec /Agerpres/ - China doreşte să se echipeze cu patru submarine de concepţie rusă de tip Amur-1650, cu un cost total de două miliarde de dolari, a relatat joi cotidianul Kommersant, preluat de AFP.

Cele două ţări au semnat un acord-cadru în acest sens, acordul definitiv urmând să fie semnat începând cu 2015, conform jurnalului, care citează surse apropiate de societatea rusă însărcinată cu exporturile de arme, Rosoboronexport.

Proiectul prevede la ora actuală ca fiecare dintre cele două ţări să producă două exemplare din acest submarin cu propulsie diesel. Amur este versiunea pentru export a submarinului Lada, cu o lungime de 66,8 metri, capabil să navigheze cu un echipaj de 35 de oameni vreme de 45 de zile fără oprire, dintre care 25 sub apă.

Potrivit Kommersant, India, primul importator de arme al planetei, ar fi de asemenea interesată de achiziţionarea a şase exemplare. Vladimir Putin a anunţat luni că exporturile militare ale Rusiei, al doilea furnizor de arme din lume, după SUA, ar urma să depăşească cifra record de 14 miliarde pe anul 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu