sâmbătă, 22 decembrie 2012

Morţi şi răniţi la Damasc


Damasc, 22 Dec /BMTF/- Corespondenţă de la Damasc de la Riyad Mohammed Saad – Mai mult de cinci sirieni civili au murit şi foarte mulţi alţii, probabil cîteva zeci, au fost răniţi într-un atentat cu maşină-capcană comis astăzi, în cartierul Qabun din capitala ţării, Damasc. Zeci de ambulanţe au sosit la faţa locului, în timp ce pompierii încearcă să stingă incendiile provocate de explozia autoturismului. Atentatorul a murit şi el, plecînd la Allah, Slăvit fie Numele Său, în căutarea celor 40 de virgine. Amară deşertăciune…

Ziarele scriu că sistemele de rachete sol-aer Patriot, oferite de NATO, vor fi instalate în Turcia în următoarele săptămîni, după cum anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat citat de AFP. "Aceste sisteme, care vor fi instalate în următoarele săptămîni, vor avea caracter pur defensiv. Nu vor fi folosite pentru stabilirea unor zone de interdicţie aeriană, nici pentru vreo operaţiune defensivă. Obiectivul este descurajarea oricăror ameninţări la adresa Turciei, apărarea populaţiei şi teritoriului turc", subliniază NATO, citat de Agenţia Franceză de Ştiri, fără să sublinieze că atacurile asupra frontierei cu Turcia nu au fost provocate de forţele guvernamentale, ci de cele ale teroriştilor care doresc o acţiune militară internaţională împotriva Syriei.  Germania, Olanda şi Statele Unite sînt implicate în misiunea de instalare a bateriilor de rachete Patriot, manevrate de 600 de militari ai acestor ţări membre ale Alianţei. Germania va instala sistemele la Kahramanmaras, Olanda, la Adana, iar Statele Unite, la Gaziantep, trei zone importante pentru tranzitul hidrocarburilor prin Turcia.
 
Syria se confruntă, începînd din martie 2011, cu revolte populare şi confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele opoziţiei, dar şi grupări teroriste ce au identificat oportunităţi şi breşe de putere. Bilanţul conflictului este, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, de aproximativ 43.000 de morţi, în care sunt incluşi şi combatanţii rebeli, consideraţi „civili” conform tratatelor internaţionale. Cifra nu poate fi verificată din alte surse dar este preluată şi transmisă de presa internaţională ca o dovadă a brutalităţii regimului de la Damasc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu