miercuri, 19 decembrie 2012

Patru poliţişti afgani au fost otrăviţi şi împuşcaţi mortal de un coleg


Kabul, 19 dec /Agerpres/ - Patru grăniceri afgani au fost otrăviţi, apoi împuşcaţi mortal, de un coleg, acesta fiind cel mai recent caz de atac din interior care subminează forţele de securitate şi pe aliaţii lor occidentali, au semnalat miercuri responsabili afgani, potrivit AFP.

Incidentul s-a produs marţi seară în districtul Spin Boldak din provincia Kandahar, la frontiera cu Pakistanul, a spus Javid Faisal, purtător de cuvânt al guvernatorului.

'Opt grăniceri se aflau la un punct de control. Unul dintre ei a otrăvit mâncarea colegilor săi şi apoi a deschis focul asupra lor. Patru grăniceri au murit, iar alţi trei au fost transportaţi la spital, unde primesc tratament pentru rănile făcute de gloanţe', a adăugat responsabilul, care a precizat că atacatorul a fugit.

Autorităţile îl caută pe fugar, a declarat, pentru AFP, Ghurzang Afridi, purtător de cuvânt al grănicerilor pentru sudul Afganistanului, regiune marcată de insurecţia talibanilor care doresc să revină la putere la Kabul.

'Poliţia încearcă să stabilească dacă atacatorul are sau nu legături cu talibanii', a adăugat Afridi.

Atacurile din interior - din partea unor persoane în uniformă afgană asupra unor colegi naţionali sau a aliaţilor străini - s-au înmulţit în 2012 în Afganistan, soldându-se cu peste 50 de morţi în rândurile forţei NATO, care atribuie astfel de violenţe infiltrării talibanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu