luni, 24 decembrie 2012

Swaziland: Poliţia interzice minijupa, care ar facilita violul


Mbabane, 24 dec /Agerpres/ - Poliţia din Swaziland, o ţară în care sute de femei tinere dansează cu sânii goi în faţa regelui, în fiecare an, a anunţat că va impune respectarea cu stricteţe a interdicţiei pentru tinere de a purta minijupă, care facilitează violul, potrivit unei purtătoare de cuvânt, citată de France Presse.

''Violul este facilitat deoarece este uşor să scoţi mica bucată de pânză purtată de femei', a explicat purtătoarea de cuvânt Wendy Hleta. Cele care încalcă legea 'vor fi arestate', a precizat ea.

O lege colonială din 1889, care interzice ţinutele indecente, se va aplica pe viitor, iar cele care o vor încălca sunt pasibile de şase luni de închisoare, potrivit lui Hleta, citată luni de site-ul Independent Online News.

Totodată, sunt interzişi şi blugii cu talie joasă.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, femeile care poartă aceste ţinute sunt răspunzătoare pentru agresiunile şi violurile cărora le cad victime. 'Am citit pe o reţea de socializare că bărbaţii, iar uneori chiar şi femeile, au tendinţa 'să dezbrace oamenii din priviri'. Acest lucru devine mai uşor dacă porţi haine mulate sau sugestive'', a afirmat Hleta.

Interdicţia nu va privi însă şi ţinutele tradiţionale purtate de tinerele fete cu prilejul celebrului ''dans al trestiilor'', care atrage în fiecare an, în luna septembrie, numeroşi turişti în Swaziland.

Tinerele fete, care trebuie să fie virgine, dansează cu sânii goi în faţa regelui Mswati al III-lea, care are dreptul de a alege dintre ele o nouă soţie. Ele poartă o ţesătură tradiţională care nu ascunde decât sexul lor, dar lasă fesele perfect vizibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu