sâmbătă, 22 decembrie 2012

Vizită surpriză în Afganistan a premierului spaniol


Kabul, 22 dec /Agerpres/ - Şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a sosit sâmbătă în Afganistan, la Kabul, pentru a sărbători Crăciunul alături de militarii din contingentul spaniol, transmite AFP.

Premierul Mariano Rajoy, însoţit de ministrul apărării, Pedro Morenes, urmează să se întâlnească şi cu preşedintele afgan Hamid Karzai, conform presei spaniole. Aceasta este prima vizită în Afganistan a premierului de dreapta, de la venirea sa în fruntea guvernului, în urmă cu un an, conform cotidianului El Pais.

Efectivul militar spaniol din Afganistan a fost deja redus cu 10% din cei 1.521 de militari autorizaţi de legislativ pentru a participa la operaţiuni sub egida NATO. Spania va continua să-şi retragă trupele din Afganistan treptat, de-a lungul anului 2013, proces ce se va încheia în 2014. Această retragere a trupelor va fi abordată în discuţiile dintre premierul Mariano Rajoy şi preşedintele afgan Hamid Harzai, precizează şi El Mundo.

După Kabul şi întâlnirea cu trupele spaniole staţionate la cartierul general al NATO, premierul spaniol va călători la Herat, în estul Afganistanului, locul unde se află o bază logistică spaniolă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu