duminică, 30 decembrie 2012

Yemen: Trei presupuşi membri ai Al-Qaida, ucişi într-un atac cu dronă


Sanaa, 30 dec /Agerpres/ - Trei presupuşi membri ai reţelei teroriste Al-Qaida au fost ucişi într-un atac american cu dronă în provincia Bayda, din centrul Yemenului, a anunţat duminică un oficial local, transmit Reuters şi France Presse.

Atacul, desfăşurat sâmbătă noaptea, este al patrulea din ultimele şapte zile care îi vizează pe militanţii Al-Qaida într-o ţară în care această organizaţie este implantată solid. Printre cei ucişi în acest atac se află şi liderul celulei yemenite al Al-Qaida, Saleh al-Amiri.

Alţi doi membri ai Al-Qaida au fost ucişi vineri, într-un atac similar, în provincia Hadramout, din estul Yemenului.

SUA reprezintă singura ţară care dispune de drone în regiune, iar raidurile forţelor americane contra poziţiilor Al-Qaida din Yemen s-au intensificat în acest an, potrivit fundaţiei 'New America', un think-tank cu sediul la Washington.

Acţiunile contra militanţilor Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa) au sporit de la 18 în 2011 la 53 în acest an. Conform datelor fundaţiei citate, între 397 şi 539 de militanţi au fost ucişi în ultimii doi în această regiune, fără a se cunoaşte exact numărul victimelor din rândul civililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu