joi, 20 decembrie 2012

Ministrul de interne syrian, rănit grav într-un atentat

Beirut, 20 dec /BMTF/ - Ministrul de interne syrian, Mohammed al-Shaar, a fost grav rănit într-un atentat cu bombă comis la 12 decembrie, la Damasc, au anunţat miercuri surse ale securităţii libaneze, citate de AP, preluată de Agerpres. Ministrul syrian a sosit miercuri la Beirut pentru a primi îngrijiri medicale într-un spital libanez, conform aceloraşi surse. Postul public de televiziune din Syria a dezminţit informaţia referitoare la Mohammed al-Shaar.

În explozia produsă săptămîna trecută la Damasc şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, iar alte 20 au fost rănite.

Violenţele din Syria s-au soldat cu peste 44.000 de morţi, dintre care peste 30.000 de civili, de la începutul contestării regimului lui Bashar al-Assad acum 21 de luni, a raportat miercuri Observatorul syrian al Drepturilor Omului.

Cel puţin 30.819 civili au murit din 15 martie 2011, a precizat ONG-ul care îi consideră civili şi pe cei care luptă împotriva trupelor regimului. "Mii de persoane considerate civili sînt rebeli", a apreciat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Numărul militarilor ucişi se ridică la 10,978 şi cel al dezertorilor la 1.482, a precizat ONG cu sediul în Marea Britanie care se bazează pe o reţea extinsă de militanţi şi surse medicale din spitalele civile şi militare din întreaga ţară.

"Trebuie adăugate alte 784 de persoane a căror identitate nu a fost stabilită", conform lui Abdel Rahmane, ceea ce ridică numărul de morţi la 44.063.

"Acest bilanţ, transmis de la Londra, nu include miile de persoane dispărute în detenţie şi nici majoritatea morţilor din cadrul "chabbihas" (miliţiile pro-regim). În plus, nici rebelii, nici armata guvernamentală nu au publicat numărul exact al persoanelor ucise în rîndurile lor pentru a nu afecta moralul trupelor", a transmis ieri, corespondentul BMTF la Damasc, Riyad Mohammed Saad.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu