luni, 24 decembrie 2012

SRI: Peste 12.000 de sesizări telefonice înregistrate în acest an;doar zece dintre ele au fost fondate


Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Serviciul Român de Informaţii (SRI) a înregistrat în acest an peste 12.000 de apeluri efectuate prin telefonul verde unde oamenii au anunţat diferite evenimente, cele mai multe neavând nicio legătură cu activitatea pe profil antiterorist, a precizat pentru AGERPRES, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Potrivit lui Sava, doar zece apeluri au fost fondate şi s-a intervenit în timp util pentru a se elimina orice pericol.
Totodată, din totalul apelurilor primite prin telefonul verde, doar nouă au fost pe profil antiterorist, însă niciunul nu a avut legătură cu obişnuitele incidente petrecute în aeroporturi, cum ar fi alarmele false cu cu bombă.
Din datele furnizate AGERPRES de Serviciul Român de Informaţii, în aeroporturile din ţară au fost înregistrate şase apeluri pe profil antiterorist, trei la bagaje şi trei la aeronave.
De asemenea, prin apelul unic 112, au fost semnalate 13 astfel de apeluri, însă toate s-au dovedit a fi false în urma controalelor efectuate de Brigada Antiteroristă.
Duminică, pe Aeroportul Henri Coandă, a avut loc o ameninţare cu bombă asupra unei companii italiene al cărei avion aterizase pe Otopeni.
Imediat, Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informaţii a intrat în procedură standard în ceea ce priveşte astfel de evenimente, după ce au existat informaţii conform cărora la bordul unui avion al unei companii italiene ar exista nişte bagaje suspecte, a declarat duminică pentru AGERPRES, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.
În aproximativ o oră, după ce s-au efectuat verificările la avionul care venea din Napoli, nu s-au găsit elemente care să pună în pericol integritatea aeronavei sau a pasagerilor, dovedindu-se astfel că alarma a fost falsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu