miercuri, 26 decembrie 2012

Chişinău: Un fost conducător al Serviciului de Securitate condamnat pentru interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice


Chişinău, 26 dec /Agerpres/ - Un fost director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare, pentru interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice în timpul guvernării comuniste de la Chişinău.

Ruslan Ţurcanu a fost condamnat pentru interceptarea care s-a făcut în perioada în care Partidul Comuniştilor căuta votul 'de aur' pentru a o alege pe Zinaida Greceanîi în calitate de preşedinte al ţării (aprilie-mai 2009 n.red), potrivit Publika TV. Reprezentanţii opoziţiei au fost ascultaţi şi pe parcursul campaniei electorale pentru anticipatele din iulie 2009. Printre cei interceptaţi se numără doi vicepreşedinţi de atunci ai Partidului Liberal Democrat - Mihai Godea şi Alexandru Tănase (actualul preşedinte al Curţii Constituţionale n.red) .

Ascultarea ilegală a telefoanelor a continuat şi după alegeri, în timpul guvernării Alianţei pentru Integrare Europeană. Ilegalităţile s-au oprit abia către sfârşitul lunii septembrie, când a fost numit un nou director al SIS, precizează Publika TV.

În acelaşi timp, potrivit jurnal.md, sentinţa a fost pronunţată de către Judecătoria Militară, în lipsa inculpatului, care a fost anunţat în căutare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu