duminică, 23 decembrie 2012

Programul de guvernare al USL prevede creşterea calităţii vieţii personalului Armatei


BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Programul de guvernare al USL prevede, în domeniul Apărării, creşterea calităţii vieţii personalului Armatei în acord cu realităţile economice şi sociale interne şi cu statutul de stat membru NATO şi UE, concomitent cu sporirea atractivităţii profesiei militare.
"Creşterea calităţii vieţii personalului Armatei României, în acord cu realităţile economice şi sociale interne şi cu statutul de stat membru NATO şi UE, concomitent cu sporirea atractivităţii profesiei militare", este unul dintre punctele prevăzute, în domeniul Apărării, în programul de guvernare al USL.
Politica de apărare a Guvernului României în perioada 2013-2016, va asigura elementele de continuitate strategică pe dimensiunea NATO, UE şi a Parteneriatelor strategice, în mod deosebit Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI cu SUA, va genera condiţiile creşterii capacităţii operaţionale a forţelor şi va asigura implementarea unui model de management al resurselor umane care să permită dezvoltarea motivării profesionale şi evoluţia în carieră, se arată în document.
Direcţiile de acţiune prevăd continuarea participării la operaţiile internaţionale pentru onorarea angajamentelor asumate la NATO şi UE, îndeplinirea responsabilităţilor ce decurg din calitatea de membru NATO şi UE pentru asigurarea capabilităţilor necesare îndeplinirii nivelului de ambiţie politico-militar al celor două organizaţii, angajarea activă la proiectele din cadrul iniţiativelor "Smart Defence/NATO" şi "Pooling and Sharing/UE".
De asemenea, se prevede îndeplinirea obligaţiilor asumate prin Parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv cele determinate în baza prevederilor Legii nr.290/2011 privind amplasarea unor elemente ale Scutului Antirachetă al SUA/NATO pe teritoriul României.
Un alt element care apare în programul de guvernare este reorganizarea sistemului medical propriu în corelare cu nevoile operaţionale şi sistemul naţional de sănătate şi modernizarea sistemului de învăţământ militar.
Programul de guvernare mai prevede realizarea graduală a capacităţii de apărare aeriană prin programul "Avion multirol", eficientizarea administrării patrimoniului ministerului, clarificarea situaţiei Regiei autonome Compania română de aviaţie "Romavia", simularea producţiei interne a industriei de apărare autohtone, conform cerinţelor Armatei şi standardelor NATO şi UE.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu