vineri, 21 decembrie 2012

David Cameron face o vizită trupelor britanice din Afganistan

Londra, 21 dec /Agerpres/ - Primul ministru britanic David Cameron a făcut o vizită chiar înainte de Crăciun soldaţilor britanici desfăşuraţi în Afganistan, insistând asupra faptului că ei nu au plătit în zadar un 'preţ ridicat' în această ţară, a anunţat biroul său.

Apărând în faţa jurnaliştilor ce îl însoţeau proiectul de a reduce la 5.200 de oameni anul viitor efectivele armatei britanice în Afganistan, Cameron a declarat că forţele de securitate afgane fac 'mai bine decât se aştepta', de asemenea potrivit biroului său, menţionează AFP.

Cameron, care s-a dus la Camp Bastion în provincia Helmand /sud/, s-a declarat încrezător că retragerea a aproximativ jumătate din contingentul britanic, anunţată miercuri în parlament la Londra, nu va deschide calea intensificării acţiunilor teroriste în Afganistan.

'Faptul este că ele /forţele de securitate afgane/ fac mai bine decât se aştepta', a afirmat el, asigurând că plecarea britanicilor 'se bazează pe succes şi nu pe eşec'.

El a adăugat că această retragere este efectuată din 'bune motive militare' şi în 'ordine'.

Britanicii sunt desfăşuraţi în Helmand, provincia cea mai instabilă a Afganistanului, unde talibanii sunt foarte puternic implantaţi.

Numărul de soldaţi britanici prezenţi în această ţară a fost deja redus de la 9.500 la 9.000 în prezent, ceea ce îl face al doilea contingent străin după cel trimis de Statele Unite.

De la începutul intervenţiei militare în această ţară în octombrie 2001, 438 de soldaţi britanici au fost ucişi, dintre care cel puţin 395 în lupte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu