duminică, 30 decembrie 2012

Cipru: Au fost găsiţi explozivi aproape de casa de vacanţă a preşedintelui


Nicosia, 29 dec/Agerpres/ - Circa un kilogram de explozivi a fost descoperit sâmbătă aproape de casa de vacanţă a preşedintelui cipriot Demetris Christofias, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de AFP.

Andreas Angelides a declarat ziariştilor că explozivii - 1,36 kg de TNT - au fost găsiţi la aproape 500 m de reşedinţa preşedintelui, 'gata să fie folosiţi'. Ei au fost aşezaţi sub un copac, la 15 m de drumul principal care duce la Kellaki, satul natal al preşedintelui, aflat în apropierea oraşului balnear Limassol (sudul insulei), a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Acesta a spus că TNT-ul a fost descoperit datorită unor informaţii comunicate poliţiei. Potrivit radioului public, detonatorul ar fi putut fi activat prin telecomandă.

Preşedintele, care dorea să meargă la casa de vacanţă sâmbătă după-amiază, trebuie să aştepte până la sfârşitul anchetei.

Atacurile împotriva personalităţilor politice sunt foarte rare în Cipru, ţară în care grava criză economică îi face pe Christofias şi guvernul său tot mai nepopulari. Actualul preşedinte este primul şef al statului cipriot care nu candidează pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în februarie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu