duminică, 30 decembrie 2012

Afganistan: Un soldat georgian dispărut a fost găsit mort


Tbilisi, 30 dec /Agerpres/ - Corpul unui soldat georgian din cadrul ISAF dat dispărut de la 19 decembrie în sudul Afganistanului a fost găsit sâmbătă, a anunţat ministrul georgian al apărării, Iakli Alasania, informează AFP.

'Sergentul Giorgi Kikadze a fost găsit mort sâmbătă în Afganistan', a declarat ministrul în cursul unei intervenţii la postul naţional de televiziune.

Oficialul de la Tbilisi nu a oferit detalii în legătură cu moartea militarului, care ridică la 19 numărul soldaţilor georgieni ucişi în Afganistan în ultimii trei ani.

Kikadze era cel de-al doilea soldat din cadrul Forţei internaţionale NATO declarat dispărut. Primul, sergentul american Bowe Bergdahl, a dispărut la 30 iunie 2009 în provincia Paktika, din sud-estul Afganistanului. Soldatul american, pe care talibanii susţin că l-ar fi capturat, nu a fost găsit până în prezent.

Georgia are cea mai numeroasă participare la coaliţia internaţională din Afganistan dintre ţările care nu sunt membre ale NATO, cu aproximativ 1.570 de militari trimişi în misiune, conform Ministerului Apărării de la Tbilisi.

Georgia aspiră să adere la Alianţa Nord-Atlantică, spre marea nemulţumire a Rusiei.

La 31 decembrie, cu ocazia Anului Nou, preşedintele Mihail Saakaşvili urmează să îi viziteze pe soldaţii georgieni care se află în provincia afgană Helmand.

Georgia intenţionează să îşi menţină trupele în Afganistan pentru a sprijini forţele de securitate ale acestei ţări după retragerea forţelor internaţionale NATO, în 2014.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu