miercuri, 26 decembrie 2012

Lider al partidului de guvernământ Rusia Unită, împuşcat în cap în Caucazul de Nord

Moscova, 26 dec /Agerpres/ - Doi indivizi înarmaţi neidentificaţi l-au împuşcat mortal pe liderul Partidului Rusia Unită (la guvernare) din republica Kabardino-Balkaria din Caucazul de Nord, unde Kremlinul luptă pentru a reprima insurgenţa islamistă, informează Reuters.

Atacatorii au pătruns în biroul lui Boris Jerukov din Nalcik, capitala provinciei, şi l-au împuşcat de două ori în cap, a anunţat Comitetul de Investigaţie al Rusiei într-un comunicat.

Jerukov era şeful facţiunii partidului Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, în parlamentul local. El era şi rectorul Universităţii Agrare de Stat din provincie.

Insurgenţii luptă pentru a crea un stat islamic format din mai multe regiuni musulmane, din sudul montan al Rusiei, punând aproape zilnic la cale atacuri cu arme şi bombe având ca ţinte persoane oficiale şi poliţia.

Violenţa, alimentată de nemulţumirile legate de şomaj şi brutalitatea poliţiei, este în mare parte limitată în Caucazul de Nord, unde, după prăbuşirea URSS în 1991, Kremlinul a dus două războaie împotriva rebelilor separatişti din Cecenia.

Dar insurgenţii au ajuns să lovească şi în inima Rusiei, revendicând un atac sinucigaş soldat cu 37 de morţi pe cel mai aglomerat aeroport din Moscova în 2011, precum şi două atacuri cu bombă în metroul din Moscova soldat cu 40 de morţi în 2010.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu