vineri, 21 decembrie 2012

'Apocalipsa' mayaşă: 15.000 de vizitatori aşteptaţi la Chichen Itzá

Ciudad de Mexico, 21 dec /Agerpres/ - Chichen Itzá, unul din siturile arheologice cele mai reprezentative ale civilizaţiei maya din sud-estul Mexicului, se pregăteşte să primească între 15.000 şi 20.000 de vizitatori în această vineri pentru a marca începutul unei noi ere din calendarul mayaş, au anunţat responsabili.

'Ne aşteptăm la între 15.000 şi 20.000 de vizitatori în această vineri', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie, responsabil pentru conservarea patrimoniului natural al ţării.

'Va fi o zi de vizită normală la ore obişnuite', a precizat el, indicând că nu sunt prevăzute nici ceremonii şi nici demersuri particulare pentru sfârşitul acestui ciclu de 5.200 de ani, interpretat de unii ca o profeţie a sfârşitului lumii.

Cu toate acestea, institutul s-a declarat conştient că Chichen Itzá şi piramida sa maiestuoasă Kukulkan vor atrage o afluenţă comparabilă cu festivităţile de echinocţiu, când mulţimi de vizitatori vin să urmărească jocul primelor raze ale primăverii pe construcţiile milenare de piatră.

Joi, mii de vizitatori, dintre care mulţi străini, au vizitat situl unde aveau loc în mod excepţional dansuri prehispanice.

O mare mulţime de vizitatori este aşteptată la alte situri arheologice din sud-estul Mexicului, din Guatemala, Salvador şi Honduras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu