vineri, 28 decembrie 2012

Simulare de jaf la o bancă din Capitală; agentul de la compania de pază a sosit în 9 minute


Bucureşti, 28 dec /Agerpres/ - Poliţia Capitalei a organizat vineri o simulare de jaf la sucursala unei bănci din Capitală, un agent de la o companie de pază sosind pentru intervenţie în circa nouă minute.
Potrivit comisarului-şef Dănuţ Găvan, şef serviciu Ordine Publică în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), timpul în care a sosit agentul de la compania de pază de la apăsarea butonului de panică se înscrie în limitele legii, deoarece conform Hotărârii de Guvern 301/2012 intervenţia în mediul urban trebuie să se realizeze până în 15 minute.
'În contractul dintre bancă şi prestatorul serviciului de pază, timpul poate fi mai mic. Aici am înţeles că timpul prevăzut pentru o intervenţie este de 10 minute, aşa că agentul s-a încadrat. Nu ştiu câte persoane trebuiau să intervină, trebuie citit planul de pază al obiectivului', a afirmat comisarul-şef de poliţie Dănuţ Găvan.
El a precizat că în cazul în care nu se respectă normele legale privind măsurile de securitate, Poliţia îi poate aplica o amendă directorului băncii respective iar în cazul în care o agenţie de pază are plângeri în mod repetat, se poate ajunge şi la suspendarea licenţei de funcţionare.
Dănuţ Găvan a explicat că fiecare funcţionar are mai multe sertare cu bani, în cel superior aflându-se sume mici, în timp ce sumele mari sunt în cele inferioare, care sunt prevăzute cu temporizator care are timpul de deschidere de 10 minute.
Poliţia verifică sistemul de securitate de la mai multe bănci după ce un jaf armat a avut loc în seara zilei de 23 decembrie, la o bancă din Capitală din zona Pipera.
Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, o persoană având faţa acoperită a pătruns în sediul băncii din sectorul 1 iar sub ameninţarea armei ar fi sustras o sumă de bani după care a fugit.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Cosmin Zamfir, a declarat că atacatorul avea în mână un pistol despre care poliţiştii încă nu ştiu dacă era unul adevărat sau era de jucărie. ''Acesta a intrat în sediul băncii de pe şoseaua Pipera, ameninţându-i pe cei doi lucrători care se aflau în bancă, un bărbat şi o femeie. Aceştia au apăsat imediat butonul de panică, dar, sub ameninţare, angajatul băncii a deschis casa de bani, de unde agresorul a sustras o sumă de bani pe care a băgat-o în rucsacul pe care-l avea asupra sa, părăsind apoi în fugă locul incidentului'', a precizat Cosmin Zamfir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu