sâmbătă, 22 decembrie 2012

Siria: Rusia denunţă atitudinea 'periculoasă' a Occidentului faţă de terorism


Moscova, 22 dec /Agerpres/ - Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a denunţat vineri logica 'periculoasă' a Occidentului care, în opinia lui, îi împarte pe teroriştii din Siria în 'răi' şi 'acceptabili', transmite AFP.

'Colegii noştri occidentali au început să facă distincţia între terorişti şi . este foarte periculos', a declarat Lavrov, citat de agenţia Ria-Novosti, într-un interviu acordat postului rus de televiziune în limba engleză Russia Today.

El a reamintit, de asemenea, poziţia Moscovei care a afirmat în repetate rânduri că numai poporul sirian poate să hotărască soarta preşedintelui Bashar Al-Assad.

'Noi nu ne ocupăm cu schimbarea regimurilor', a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Ţările occidentale care doresc plecarea lui Bashar Al-Assad au propus Moscovei să îi ceară acestuia să abandoneze puterea în schimbul unui adăpost şi a garanţiilor pentru securitatea sa, potrivit lui Lavrov.

'Răspunsul meu este foarte simplu: autorii acestei propuneri trebuie să i se adreseze direct lui Al-Assad şi să nu folosească Rusia ca mesager', a menţionat demnitarul rus.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova, unul dintre ultimii apărători ai regimului condus de Bashar Al-Assad, nu doreşte ca 'haosul' să se instaleze în Siria, subliniind în acelaşi timp că ţara sa 'nu este avocatul autorităţilor siriene'.

'Cel mai important pentru noi este ordinea în Siria', a insistat Putin în cursul unei conferinţe de presă, organizată la finalul summitului UE-Rusia, la Bruxelles, cerând tuturor părţilor implicate în conflict 'să se aşeze la masa negocierilor'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu