miercuri, 19 decembrie 2012

Costul catastrofelor naturale şi umane pe 2012 va fi de 140 de miliarde de dolari /Swiss Re/


Berna, 19 dec /Agerpres/ - Swiss Re apreciază că costul catastrofelor naturale şi umane ar urma să atingă 140 de miliarde de dolari în 2012, conform unui studiu publicat de asiguratorul elveţian miercuri, citat de France Presse.

Ansamblul sectorului de asigurări ar urma să acopere 65 de miliarde de dolari din aceste pierderi economice, a precizat Swiss Re, una dintre cele mai importante companii ce activează în domeniul asigurărilor din lume.

Această sumă este însă net inferioară celei din anul 2011, când asiguratorii au fost nevoiţi să acopere peste 120 de miliarde de dolari constând în pagube în urma unui număr record de cutremure de pământ şi de inundaţii. Pe de altă parte, costurile pe care asiguratorii vor trebui să le acopere în 2012 vor fi mai mari decât media pe zece ani, a precizat studiul realizat de Swiss Re.

După un prim semestru mai degrabă liniştit, pierderile economice legate de catastrofele naturale s-au accelerat în cel de-al doilea semestru, odată cu seceta din SUA şi cu uraganul Sandy care a lovit mai ales coasta estică a aceleiaşi ţări. Costurile în termeni de asigurări ale acestui uragan se situează undeva în jurul a 20 şi 25 de miliarde de dolari, conform sursei citate.

'Cu toate acestea, valoarea totală a pierderilor asigurate face obiectul unui nivel înalt de incertitudine, în măsura în care este încă prea devreme pentru a aprecia ansamblul pagubelor finale', a explicat compania elveţiană în studiul său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu