vineri, 28 decembrie 2012

Baltazar, personalitate marcantă, a contribuit la consolidarea poziţiei economice a României


BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - MAE anunţă că a primit cu profund regret şi tristeţe vestea decesului lui Bogdan Baltazar, menţionând că acesta a fost "o personalitate publică marcantă, care a influenţat poziţionarea României în contextul economic mondial".
"Ministerul Afacerilor Externe a primit cu profund regret şi tristeţe vestea decesului domnului Bogdan Baltazar, personalitate publică marcantă care a influenţat poziţionarea României în contextul economic mondial şi care a pus bazele şi, apoi, a consolidat relaţia cu instituţiile financiare mondiale", se arată într-un comunicat MAE remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
Ministerul precizează că din 1964 Baltazar a gestionat în MAE problematica PNUD/ONU şi a Consiliului Economic şi Social ONU, iar ulterior a fost coordonator al colectivului pentru agenţii specializate economice ale ONU şi a participant la negocierile de aderare ale României la GATT, FMI şi Banca Mondială.
Activitatea sa s-a concentrat apoi, pe relaţiile de colaborare economică şi financiară cu ţările din Africa şi, ulterior, America de Nord şi de Sud.
"Domnul Bogdan Baltazar a avut o valoroasă contribuţie la consolidarea poziţiei economice a României, prin funcţii precum cele consilier superior bancar în cadrul BERD şi purtător de cuvânt al Guvernului României. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, transmite condoleanţe familiei îndoliate şi îşi exprimă profunda compasiune pentru această grea pierdere", se mai arată în comunicat.
Fostul preşedinte al BRD Bogdan Baltazar a încetat din viaţă, vineri, la Spitalul Elias, unde era internat de mai mult timp.
Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, "după o lungă şi grea suferinţă", au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.
Bogdan Baltazar avea 73 de ani şi era unul dintre cei mai respectaţi economişti români. El a condus BRD în perioada mai 1998 - octombrie 2004, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar în ultimii ani a fost consultant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu