duminică, 30 decembrie 2012

Riadul intenţionează să cumpere cel puţin 30 de blindate din Germania (mass-media)


Riad, 29 dec /Agerpres/ - Arabia Saudită intenţionează să cumpere circa 30 de blindate uşoare 'Dingo 2' din Germania, potrivit informaţiilor ce urmează să apară în ediţia de duminică a publicaţiei Bild am Sonntag, citată de AFP.

Conform ziarului amintit care citează surse apropiate negocierilor, contractul pentru cumpărarea acestor vehicule multifuncţionale construite de grupul german Krauss-Maffei Wegmann se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

După cum scrie Bild, Arabia Saudită doreşte pe termen lung să achiziţioneze circa 100 de blindate de acest tip care sunt dotate de cu sistem de protecţie NBC (protecţie antinucleară, biologică şi chimică).

Consiliul federal de securitate din care face parte şi cancelarul Angela Merkel şi-a dat acordul de principiu pentru aceste negocieri, însă mai trebuie să aprobe definitiv vânzarea, afirmă jurnalul german.

Arabia Saudită şi-a manifestat constant interesul pentru blindatele germane. În 2011, Riadul şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra 200 tancuri de luptă Leopard 2, potrivit presei germane, fără ca informaţia să fie confirmată de Berlin.

Informaţiile în cauză au declanşat o polemică dusă de opoziţie, dar şi de unii membri ai partidului conservator condus de cancelarul Angela Merkel care consideră că ar fi vorba de o încălcare a politicii tradiţionale a Germaniei. Berlinul nu vinde armament greu dictaturilor, şi mai puţin ţărilor de la Golful Persic, o zonă deja instabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu