miercuri, 26 decembrie 2012

Tornade şi viscol de Crăciun în Statele Unite: morţi, răniţi, locuinţe avariate şi întreruperi de curent

Washington, 26 dec /Agerpres/ - Sudul Statelor Unite a fost traversat în ziua de Crăciun de tornade puternice care au doborât copaci, au smuls acoperişuri şi au lăsat multe locuinţe pe întuneric. Trei oameni au murit, mai mulţi au fost răniţi şi numeroase locuinţe din Louisiana până în Alabama au fost deteriorate din cauza furtunilor. Centrul Statelor Unite a fost, în schimb, afectat de viscol, relatează AP.

Unele zone din Alabama, Mississippi si Louisiana sunt în alertă pentru tornade, care nu sunt tipice pentru această perioada a anului, potrivit meteorologilor. Furtunile, care s-au abătut în ziua de Crăciun asupra marilor oraşe din sud precum Houston, New Orleans şi Atlanta, se mută spre est şi miercuri ar putea afecta Florida, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Mai spre centru, în Arkansas şi Oklahoma mai multe zboruri au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care cauzează de asemenea probleme pe drumuri, în condiţiile în care peste 93 de milioane de persoane circulă în acest sezon de vacanţă, notează EFE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu