vineri, 21 decembrie 2012

Având în vedere informările meteorologice a Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi prognoza meteo pentru lunile decembrie 2012 – februarie 2013, caracterizată de probabilitatea producerii unor fenomene meteorologice periculoase precum căderi de zăpadă, viscol sau polei, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin s-a constituit comandamentul operaţional ce se activează în funcţie de evoluţia vremii.

Se vor lua imediat măsurile ce se impun pentru închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe arterele din zonele afectate, după consultarea administratorului drumului, pentru facilitarea intervenţiei utilajelor specializate ce acţionează în teren, dar şi pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate.
Închiderea temporară a circulaţiei se va aplica astfel încât să se prevină imobilizarea autovehiculelor pe tronsoanele aflate în afara localităţilor.

Participanţii la trafic vor fi informaţi permanent cu privire la condiţiile meteo-rutiere de deplasare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC şi mass-mediei.
Poliţiştii rutieri se vor afla pe principalele artere din localităţile şi traseele de acces către zonele turistice, mai ales dacă traficul rutier este îngreunat de căderi masive de zăpadă sau de alte fenomene meteorologice care pot afecta fluenţa circulaţiei rutiere.

Polţiştii se vor implica alături de celelalte instituţii abilitate în realizarea măsurilor de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate ca urmare a unor fenomene meteorologice deosebite.

Atunci când situaţia o impune, pentru limitarea şi înlăturarea posibilelor efecte nefavorabile ale vremii, efectivele de poliţie vor fi suplimentate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu