duminică, 30 decembrie 2012

Pakistan: 21 de soldaţi răpiţi şi ucişi de talibani


Islamabad, 30 dec /Agerpres/ - Talibanii au ucis 21 de soldaţi pakistanezi răpiţi în urmă cu trei zile în nord-vestul Pakistanului, a afirmat în zorii zilei de duminică un responsabil al autorităţilor locale, citat de AFP.

'Am găsit de curând, într-o zonă nelocuită, corpurile ciuruite de gloanţe ale celor 21 de membri ai trupelor de securitate', a declarat acest responsabil, Naveed Akbar.

Un soldat răpit a fost 'descoperit în viaţă, rănit şi a fost internat în spital, iar un altul a reuşit să fugă fără să fie rănit', a adăugat el.

Soldaţii, membri ai unei unităţi paramilitare, au fost răpiţi joi, în cursul unui atac asupra a două baze ale forţelor guvernamentale, situate la ieşirea din Peshawar, un mare oraş din nord-vestul ţării. Corpurile lor au fost descoperite la patru kilometri depărtare.

Un alt responsabil, Gul Shehzad, a afirmat că autorităţile au fost informate cu puţin înainte de miezul nopţii că trupurile soldaţilor se află într-un loc izolat, la patru kilometri distanţă de taberele respective .

'Înainte de a fi împuşcaţi, li s-au legat mâinile', a declarat Shehzad, adăugând că talibanii au recunoscut că sunt autorii răpirii soldaţilor.

Aproximativ 200 de insurgenţi puternic înarmaţi, echipaţi cu obuze de mortiere şi lansatoare de rachete, au atacat cele două baze, au ucis doi membri ai forţelor de pază şi au răpit cel puţin 23 de soldaţi. Taberele sunt situate în apropierea zonelor tribale considerate ca bastioane ale talibanilor şi insurgenţilor afiliaţi organizaţiei Al-Qaida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu